En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Altres


EDITORIAL: Els temps estan canviant
"Els temps están canviant”, cantava en Pete Seeger quan érem joves. I certament que tenia tota la raó. Els temps están canviant i la societat en general, i el Casal en particular, no se n’escapen. Canvi d'hàbits, que no vol dir pas canvi de valors. La massa social del Casal que tenim cada vegada es va rejovenint més en funció de les activitats que proposem i els oferim, i com a conseqüència lógica del pas del temps i d’aquesta premisa: els temps están canviant.

S’ha acabat aquell soci que quan es jubilava de la seva feina de tota la vida s'apuntava al Casal per venir-hi totes les tardes a jugar a dòmino o a cartes mentre la seva senyora es quedava a casa. Avui les feines són canviants i diverses. Avui el soci/socia que es jubila busca per internet els bitllets de viatge més avantatjosos o la proposta del Casal més atractiva i se n’hi envà sol o amb alguns amics. O cerca el curs de loga o d’hipopressius o del ball de swing per encabir-los en un atapeït calendari on ha de compaginar cuidar dels néts, -i sovint dels pares encara-, les ocupacions domèstiques, l’activitat intel·lectual com poden ser les aules d'extensió universitária, conferències i xerrades, l'activitat d'activista social, els cursets d'anglès, els viatges o altres activitats puntuals.

El Casal com dèia abans s’ha adaptar als nous temps sense deixar de jugar el paper central cultural que fa a la nostra ciutat. I per aquesta raó s’ha de redefinir, mantenint però els valors fundacionals.

Les eleccions a la renovació del Patronat i a la Presidència, amb una nova Junta, en serán una bona oportunitat per a dur-ho a terme.

I en aquest aspecte faig pública la meva voluntat de no presentar-me a la reelecció per un nou mandat. He format part de les diferents Juntes del Casal i de períodes de Presidència des dels anys 1.980, amb diferents responsabilitats. Però com que m’estimo molt el Casal, i per motius estrictament personals i familiars, crec que ha arribat l’hora de donar un pas al costat i que una nova persona, amb més disponibilitat, assumeixi la direcció del Casal.

En l'editorial de la Revista no 50 definíem el Casal que hem anat construint entre tots al llarg dels anys: un Casal intergeneracional, un Casal d’arrel tradicional i popular obert a totes les formes i llenguatges de la cultura, un Casal integrador, un Casal amb vocació de servei públic i Casal d’entitats, un Casal amb esperit de País, un Casal assistencial i de serveis, un Casal ecològic, un Casal gestionat des del Voluntariat i amb voluntat de servei als 1.370 socis que tenim i a tota la ciutadania de Mollet.

Agraeixo profundament l'oportunitat d’haver pogut desenvolupar aquest projecte cultural per la ciutat tant interessant, i a les persones que hi han col-laborat, el seu suport i entusiasme per dur-lo a terme.
Des de l’ámbit que se'm requereixi,i dintre de les meves disponibilitats, continuaré cl·laborant amb el Casal perquè aquest sentiment no es perd mai amb el temps.

Salut i Casal!


Josep Cot i Call

President del Casal
(en funcions)

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com